Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Yet another Sony Vegas 7 rendering problem...

  1. #1

    Default Yet another Sony Vegas 7 rendering problem...

    Ok, this is my first post, but bear with me:

    Ok, I've just made to brilliant videos. (I'm not bragging, they are excellent) As soon as i get to the task of rendering them, It does render, but you can clearly see in both the preview and the finished product that at least 50% of the clips turn out black, with the music still playing in the backround...

    I have heard about problems with interlacing and such, but i was wondering if anyone has or has had this problem, and thus, get a solution. I really need a response!

    I would love to show these 2 videos to you guys, you seem to be a sound crowd and I look forward to hanging around here.

    Thank you,
    afroman245

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    London
    Posts
    1,386

    Default

    When you say 50% of the clip - what do you mean? - I dont quite follow whats going wrong.

  3. #3

    Default

    Well, around half the clips. Not necessarily 50%, not that exact.
    Basically, it's like covering your eyes. Sound, but no sight, the video shows as a black screen with sound and then works fine again, then it goes black etc. So, some of the clips on the timeline, when rendered, turn out black for no obvious reason.
    It's very frustrating, and I have looked everywhere for a solution and/or a cause.

    I will be getting a new PC soon, with all the features (2GB RAM, 4.80 GHz etc.). So whether that will fix the problem is unknown to me. Obviously, it's a very rare occurence, so I will see if I can upload a video to show what's going on.
    Last edited by afroman245; 12-23-2006 at 10:22 PM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    This has happened to me when rendering from videos of dubious pedigree, like torrented divxs, could that be it ? ?

    My very flaky theory about this is that vegas doesnt like, err, adult videos, or there are 'faults' in the video or maybe it is the result of too many installed codecs.

  5. #5

    Default

    Do you get the same black clips when previewing from the timeline?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Yes, but only ever on torrented divx, and then not always, I am yet to pin down the exact reason but it was definitely worse on my old pc with a zillion codecs installed. Just a guess really, I think it has more to do with dodgy source material as it has never ever happened with captured DV footage.

  7. #7

    Default

    Well, they're not torrented divx's, and thy're certainly not "other" videos, im merely making an MGS4 trailer and Casino Royale trailer. I don't think there are any solutions, i will try reinstall again on the new pc (when we get it)...

    Thanks for your help, you'll be the first to see the new vids

  8. #8

    Default

    Have you tried to defrag you hd and do you have the 7.0c update?
    Wil

    Software Used:
    TGV Edius 6, TGV ProCoder 3, DVD Lab Pro. 2

    http://www.youtube.com/user/ChapmanProduction

  9. #9
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Try this - covert the whole torrent to a dv avi in a convertor then edit on that - might wk...

  10. #10

    Default

    no no, i dont think you get it, theyre not even from utorrent, i got em from gamespot, theyre mpegs and wmv's. i will see how it goes on the new pc in january, ill see what happens then, and yes, i do have 7.0c

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Sony Vegas Rendering
    By football-2006 in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 11
    Last Post: 01-27-2008, 10:32 AM
  2. Problems rendering .WMV Files in Sony Vegas V6
    By Lukey G in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2006, 02:49 PM
  3. Sony Vegas Rendering problem (I'm a noob)
    By Goduerza in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 15
    Last Post: 03-04-2006, 05:09 PM
  4. vegas 5.0 rendering problem
    By shugnight in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 11-23-2005, 04:01 PM
  5. Vegas 5.0 rendering problem
    By ecleqtic in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2005, 05:41 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •