Results 1 to 5 of 5

Thread: Trouble capturing video with Ulead Mediastudio Pro 7

  1. #1
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Kobe, Japan
    Posts
    19

    Default Trouble capturing video with Ulead Mediastudio Pro 7

    Hi,
    I have downloaded the Ulead MS Pro 7 trial and I have had an excellent time playing around with video clips already on my pc. My problem is this:

    When I try to capture video from my DV camera (Victor GR-DV3500) I get a message saying

    " Video Capture is unable to access the capture device. Make sure the capture driver has been installed and is not being used by another program."

    I have read through this forum and tried increasing the pre roll time but this had no effect. I also tried uninstalling the capture software that came with the camera but I still got the same message.

    I CAN capture video from my camera with the software that came with it, so I assume this means the capture driver has been correctly installed. If I could open the files I captured with my camera's software in the VideoEditor I would have no problem really, but I can't do this either. I get an "Unable to open" message.

    Here are my system specs:

    Intel Pentium 4 CPU
    2.53 GHz
    512 MB RAM

    GV-BCTV Series WDM Capture.

    If anyone has any ideas please let me know.
    Thanks,
    ConfusedKid

  2. #2
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,514
    Blog Entries
    24

    Default

    I've a feeling you're not using the DV connection. Hook it up via Firewire.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    East Kilbride, Scotland
    Posts
    1,002

    Default

    Marc is quite right here. If you want to capture 'quality' footage then Firewire is the way to go. Ulead do provide a USB capture method via a downloadable patch (which cannot be applied to the trial version). In any event I have tried capturing via this USB method and the quality is truly awful.

    If you are already hooked up via firewire then post back and I will talk you through how to check your set-up.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Kobe, Japan
    Posts
    19

    Default

    Hi,

    You are right - I'm not using Firewire because I don't have it. I was trying to use my DV USB cable. So I'll have to get a Firewire card if I want to use Mediastudio then....?

    Cheers,

    ConfusedKid.

  5. Default

    Definately. I got my firewire and card for it on ebay for five bucks. Works fine.

Similar Threads

  1. Ulead MediaStudio Pro 7.0
    By laraluva4eva in forum Forum Announcements and News
    Replies: 1
    Last Post: 11-15-2005, 04:31 PM
  2. newbie capturing video using ulead v8.0
    By floody in forum General video editing software help and advice
    Replies: 6
    Last Post: 07-01-2005, 09:10 AM
  3. having trouble capturing
    By jugadorpolo in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 0
    Last Post: 11-14-2004, 09:18 PM
  4. Capturing VHS video with Ulead Studio 7
    By thebarnboy in forum Blu Ray, DVD, SVCD and VCD authoring
    Replies: 0
    Last Post: 08-31-2004, 04:51 AM
  5. Ulead MediaStudio 7 pro - Help
    By jazzy in forum General video editing software help and advice
    Replies: 10
    Last Post: 04-01-2004, 02:55 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •