Results 1 to 7 of 7

Thread: When I open an avi file(or anime fansubs) it plays the audio but not the video.

  1. #1

    Default When I open an avi file(or anime fansubs) it plays the audio but not the video.

    I have searched 20 pages of the forums and have tried every single solution. Vegas still gives me a black screen. I seriously need help. :(

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Bristol uk
    Posts
    8,938
    Blog Entries
    1

    Default

    Maybe it would help us to help you if you let us know what hasnt worked, that will avoid unhelpfull repetition. Also include as much detail as possible about waht type of files have failed to open , and any that may have opened.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,526
    Blog Entries
    24

    Default

    I pressume that these are compressed mpeg4 video files. Follow step 10 of the FAQ: http://www.videoforums.co.uk/reviews/faq

  4. #4

    Default

    I have the K-lite full codec pack installed on my computer. I tried converting my file to wmv and tried to import to vegas for eiditng but nno luck. My video plays only for a short while before it becomes pitch black again. All my files for editing are in avi format. None of them are successful. I have also followed step 10 of the video editing guide.But I end up getting this error while trying to convert. "Cannot start video compression : The source image format is not acceptable(error code -2) I am at my wits end..

  5. #5
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Kent
    Posts
    11,526
    Blog Entries
    24

    Default

    Using the K-lite package can often make such problems worse.

    You are getting the error "image format not acceptable" as you haven't changed the resolution of the image. This need to be resized to either 720 x 576 or 720 x 480. This is covered in the FAQ:

    If you get an error when trying to convert, simply select Video > Filters, then click Add and select resize from the list. Click OK. In the next dialogue box, set the New Width as 720 and the New Height as 576 (or 480 for those of you from North America and Japan). Set the filter mode to bicubic and click OK. This should prevent any errors.

  6. #6

    Default

    Finally solved. Thanks .

  7. #7

    Default

    I had the same problem with some divx files. Try useing virtualdub and render to avi then open in vegas it worked for me.
    Wil

    Software Used:
    TGV Edius 6, TGV ProCoder 3, DVD Lab Pro. 2

    http://www.youtube.com/user/ChapmanProduction

Similar Threads

  1. Ulead MediaPro 8: Can't open Captured file.
    By beargate in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 05-02-2006, 08:53 PM
  2. Ulead MediaPro 8: Can't open Captured file.
    By beargate in forum Sony Vegas video editing apps
    Replies: 0
    Last Post: 05-02-2006, 08:43 PM
  3. AVI File in Elements - No video, just audio! Help
    By millsee in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 02-15-2006, 12:09 PM
  4. Video Plays back faster than Audio? HELP
    By gates_2 in forum Adobe Premiere, Premiere Elements, and After Effects
    Replies: 1
    Last Post: 06-30-2005, 11:23 AM
  5. Mpeg2 file plays, but wont open in edit programs
    By mrlewp in forum General video editing software help and advice
    Replies: 1
    Last Post: 01-15-2005, 01:12 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •