Results 1 to 8 of 8

Thread: Please help me (Canopus ADVC100)

  1. #1

    Default Please help me (Canopus ADVC100)

    Hello...
    I have this problem: for a long time I used Canopus ADVC100 (via firewire) to capture satellite and video films with no problem.
    In the last times the box hangs and freeze after 1h (or more) of captured video...
    And the problem is present on other friend's computers...
    Is there anyone who can help me???
    Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    1,612

    Default

    What format do you use for capture?

  3. #3

    Default

    Thanks for reply!
    I always used (with Scenalyzer live) Type 2-DV avi files without no size or duration problems... until now!

  4. #4
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    1,612

    Default

    Hm... did you try using a compressed MPEG format?

  5. #5

    Default

    No, but until now there was no problem...
    What type of MPEG compressed format? The canopus captures only in DV...
    Do you mean with some MPEG capture software?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Western Europe
    Posts
    3,409

    Default

    What is the spec of your computer setup? How much free space have you left on your hard disk and when was the last time you defragmented it? Also, are you running any other software on your computer while capturing such as screensavers, virus checkers, or any background utilities. You may need to disable those while capturing.

  7. #7

    Default

    I can tell exactly the spec of my computer setup (athlon 2.4, 512 mb RAM, ecc), but I don't think that the problem is here because I haven't changed anything in last year and until now it was all ok.
    Remember then that I tried the Canopus with other computers and the problem is still there...
    Is it possible to upgrade the firmware or driver for the ADVC-100?

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Western Europe
    Posts
    3,409

    Default

    Not having used an ADVC-100 before, I was just wondering does it have any inbuilt codecs of it's own and maybe the same one on your computer was deleted? It's difficult to keep track of every file on your system. Try searching Google or one of the other search engines to see if it has either a Firmware or driver update available by all means.

Similar Threads

  1. Canopus Imaginate
    By Marc Peters in forum User Videos
    Replies: 7
    Last Post: 03-28-2007, 12:04 PM
  2. hi8 vs canopus
    By fe2cruz in forum Hardware Problems
    Replies: 1
    Last Post: 01-30-2006, 10:15 PM
  3. DAC-100 VS Canopus ADVC-100
    By steve from australia in forum Hardware Problems
    Replies: 0
    Last Post: 01-26-2006, 07:41 AM
  4. SCART from VHS player to S video for Canopus ADVC100
    By rjamesd in forum Hardware Problems
    Replies: 2
    Last Post: 08-23-2005, 09:33 AM
  5. Canopus Configuration
    By Ian in Northampton in forum Hardware Problems
    Replies: 6
    Last Post: 10-28-2004, 12:24 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •